08 oktober 2024
Overzicht van de zes onderzoek locaties

De gemeente Zundert wil het tekort aan sociale huurwoningen aanpakken. Samen met woningcorporatie Thuisvester onderzoekt de gemeente zes plekken voor modulaire woningen. Dit zijn woningen die grotendeels in de fabriek worden gemaakt. Ze kunnen daardoor sneller worden neergezet.
 

Breed onderzoek naar locaties

De gemeente heeft zo breed mogelijk gekeken naar geschikte plekken. In totaal zijn zes locaties geselecteerd die nu verder worden onderzocht. Omwonenden van deze locaties zijn per brief op de hoogte gebracht.

 

Wat is modulaire woningbouw?

Modulaire woningen zijn net zo goed als gewone huizen. Het bouwen is duurzamer, gaat sneller en geeft minder overlast. Dat is belangrijk, omdat de wachttijd voor een sociale huurwoning in Zundert nu meer dan negen jaar is. Deze woningen zijn bedoeld voor iedereen die in aanmerking komt voor een sociale huurwoning.

“Dit is een duurzame manier om snel nieuwe woonruimte te creëren voor mensen die jarenlang op een woning hebben gewacht,” aldus wethouder Wonen, Ralph Bogers.

 

Zes mogelijke locaties

De zes plekken die worden onderzocht zijn:

  • Buntweg in Achtmaal
  • Weimerstraat in Wernhout
  • Mensvoortpad in Rijsbergen
  • Berkstraat in Zundert
  • Grote Heistraat in Zundert
  • De Brug in Zundert

De komende maanden wordt er onderzoek gedaan naar de planten en dieren op deze locaties. Eind 2024 verwacht de gemeente de resultaten.

 

Wat gebeurt er verder?

Begin 2025 neemt de gemeente een besluit over welke locaties geschikt zijn. Omwonenden en toekomstige bewoners krijgen de kans om mee te denken over hoe de woongebieden eruit gaan zien. Als alles goed gaat, start de bouw eind 2025. Samen werken we aan een oplossing voor het woningtekort in Zundert.

Kijk voor meer informatie en updates op de pagina modulair wonen.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/gemeente-zundert-en-thuisvester-willen-snel-meer-sociale-huurwoningen-bouwen