Iedere kern zijn eigen speelplekken
Iedereen, jong en oud, moet de speelplekken kunnen gebruiken. En in ieder dorp moeten er speelplekken zijn. Ieder dorp heeft minimaal één centrale speelplek die toegankelijk is voor iedereen, jong en oud. En er zijn steunplekken. Dit zijn aparte speelplekken voor bepaalde groepen of doelen. Denk aan heel jonge kinderen of een trapveldje om te voetballen.
Op de kaarten zie je waar je in de kernen kan spelen:
Het onderhoud van de speelplekken
De gemeente zorgt voor aanleg, inspectie en onderhoud van de speelplekken. Dit betekent dat er nieuwe speelplekken en -toestellen kunnen worden gerealiseerd, maar ook dat sommige speeltuintjes verdwijnen. We doen dit niet alleen: we informeren omwonenden en vragen naar hun wensen en input.
Uiteraard voeren we het hele jaar door controles en onderhoud uit om de speeltoestellen veilig te houden. En alle speeltoestellen worden ieder jaar door een externe partij geïnspecteerd.
Melding of opmerking?
Ziet u schade of een onveilige situatie bij een speeltuin of aan een speeltoestel? Doe een melding via Signalen.
Bij overlast op de speelplekken neemt u contact op met de politie.
Veel gestelde vragen
-
Waar vind ik het speelbeleid van de gemeente Zundert?
Bekijk hier het Speelbeleid 2022-2032. In dit beleid staan heldere uitgangspunten voor iedere speelruimte in de gemeente. Dit zijn spelen, bewegen, ontmoeten, inclusiviteit, gezonde omgeving en participatie. Het beleid kwam tot stand met inbreng van inwoners.
-
Wat is het verschil tussen een centrale speelplek en een steunplek?
In elk dorp is er een centrale speelplek. Dit is een plek iedereen kan spelen, bewegen en ontmoeten. Daarnaast zijn er steunplekken: dit zijn aparte speelplekken voor bepaalde groepen of doelen. Denk aan heel jonge kinderen of een trapveldje om te voetballen. Het bepalen van centrale plekken en steunplekken doen we vanuit het Speelbeleid.