15 juli 2024
Huis met een stapeltje muntgeld ernaast.

Op 1 juli zijn de voorwaarden voor de starterslening van de gemeente Zundert gewijzigd om beter aan te sluiten bij de actuele woningmarkt. De starterslening is een tweede hypotheek op de woning die het verschil overbrugt tussen wat een starter kan lenen op basis van zijn inkomen en het bedrag dat nodig is om de woning te kopen. De lening kan ook worden gebruikt om verder te investeren in je eerste koopwoning, bijvoorbeeld als je gaat verbouwen of verduurzamen.

Met de aanpassingen wordt het mogelijk om meer starters financieel te ondersteunen bij de aankoop van hun eerste woning, nu de NHG-grens op € 435.000,- is vastgesteld. De vernieuwde regeling biedt tot € 30.000,- extra financiering voor woningen met nationale hypotheekgarantie, inclusief verbouwingskosten. Het budget is beperkt en wordt toegekend op basis van beschikbaarheid, onder het beheer van SVn.
 

Kans bieden aan jonge Zundertenaren

'De woningmarkt van vandaag maakt het voor veel starters lastig om een betaalbare woning te vinden', legt wethouder Ralph Bogers uit. 'We willen ook jonge Zundertenaren een kans geven om zich in onze gemeente te kunnen settelen. De starterslening kan net dat steuntje zijn waardoor het mogelijk wordt een eerste woning te kopen'. 
 

Over startersleningen

Sinds 2013 biedt de gemeente startersleningen, een product van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Veel mensen hebben de afgelopen jaren een starterslening aangevraagd en ontvangen. De meeste leningen zijn inmiddels met rente terugbetaald, waardoor er opnieuw budget beschikbaar is voor nieuwe leningen.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/zundert-blijft-investeren-in-starters-met-vernieuwde-starterslening