29 augustus 2024
Koningin Máxima bij buurtschap Helpt Elkander
Koningin Máxima bij buurtschap de Berk
Koningin Máxima bij buurtschap Klein Zundert

Vanmiddag, vrijdag 30 augustus, vond het bezoek plaats van koningin Máxima aan het Corso in de gemeente Zundert. 

Koningin Máxima was uitgenodigd om het Corso te zien en te beleven zoals het is, en wat het betekent voor de gemeenschap. Ze heeft een bezoek gebracht aan drie buurtschappen: Helpt Elkander, De Berk en Klein-Zundert. Op hun Corsobouwlocaties boden wij Koningin Máxima een gevarieerd en zo uitgebreid mogelijk programma aan, om de volle breedte van Corso Zundert te laten zien. Koningin Máxima ging in gesprek met leden van de buurtschappen; heeft geholpen met het prikken en tikken van de dahlia’s; en heeft de maquettes van alle buurtschappen bewonderd. Burgemeester Joyce Vermue kijkt met een groot gevoel van trots terug op het koninklijk bezoek:  

“Vanmiddag hebben honderden vrijwilligers aan Koningin Máxima laten zien hoe bijzonder en belangrijk het Corso is voor onze gemeenschap. In de Corsobouwlocaties bruiste het van de energie, de creativiteit, de saamhorigheid en de gedrevenheid!"
 

Dank aan alle vrijwilligers 

Het bezoek van koningin Máxima kon niet plaatsvinden zonder de tomeloze inzet van vele mensen. “Vanaf deze plaats wil ik een ieder die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van het bezoek, heel hartelijk bedanken. De bestuursleden en de vele vrijwilligers van Helpt Elkander, De Berk, en Klein-Zundert. De fotografen, de Raad van Buurtschappen, de kinderraad, en stichting Bloemencorso Zundert. Jullie inzet toont nogmaals hoe we in Zundert samen resultaten bereiken,” voegt burgemeester Vermue toe.     

 

Bekijk het online fotoalbum 

Het bijzondere bezoek werd door drie fotografen vastgelegd. Eefje Fotografie heeft het bezoek bij buurtschap Helpt Elkander vastgelegd; José Nuyts legde het bezoek bij buurtschap De Berk vast; en Malou Evers heeft de fotografie verzorgt bij buurtschap Klein-Zundert.  Alle foto's zijn terug te kijken via www.zundert.nl/corsozundert. Het fotoalbum wordt gedurende de dag aangevuld.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/terugblik-op-het-koninklijk-bezoek-aan-de-voorbereidingen-voor-het-corso-in-zundert