06 augustus 2024
Ons college van B&W in het Raadhuis

Het college van B&W vergadert op dinsdag. Voor de media en andere geïnteresseerden plaatsen wij iedere week de openbare besluiten op www.zundert.nl. De officiële besluitenlijst van het college van B&W staat een week later op de website zundert.raadsinformatie.nl.

Op dinsdag 6 augustus 2024 heeft het college van B&W de volgende besluiten genomen:
 

Neemt kennis van de uitkomsten van de ‘Ondernemerspeiling 2024’

Begin 2024 heeft de gemeente samen met I&O Research een ondernemerspeiling uitgevoerd. Het doel is om inzicht te krijgen in de waardering van de ondernemers in het kader van de gemeentelijke dienstverlening en de wijze waarop de gemeente het bedrijfsleven kansen biedt om te ondernemen. Naar aanleiding van de uitkomsten, zijn er een aantal focuspunten geformuleerd: Een meedenkende opstelling richting ondernemers; een vast aanspreekpunt voor ondernemers; en het verbeteren van de dienstverlening voor vergunningen.

 

Stemt in met de pilot onderwijszorgarrangement bovenschoolse voorziening en tussenvoorziening Delta

De gemeente wil alle Zundertse jeugdigen de kans geven om zoveel mogelijk onderwijs te volgen en daarmee de maximale kans om hun startkwalificatie te behalen. Het samenwerkingsverband Roos VO heeft twee onderwijs- zorgarrangementen opgesteld met inzet vanuit de jeugdwet: de bovenschoolse voorziening en tussenvoorziening Delta. Door een passende vorm van onderwijs aan te bieden door jeugdhulpverlening te combineren met een onderwijsaanbod realiseren we een reductie van het aantal leerlingen met afstand tot onderwijs en thuiszitters. We zorgen op deze manier voor dat de jeugdigen niet uitvallen en uiteindelijk hun startkwalificatie behalen.

 

Stelt aan de Raad voor om het ‘Beheerplan Wegen 2024-2028’ vast te stellen

Om de 4 jaar worden de beheerplannen geactualiseerd. Het Beheerplan Wegen is tot stand gekomen op basis van recente weginspecties. Om de wegen comfortabel en veilig te kunnen gebruiken is het de zorgplicht van een gemeente om deze goed en verantwoord te beheren. Binnen de gemeente zijn er verschillende eigenaren van wegen. Het beheerplan wegen 2024-2028 richt zich op de wegverharding in eigendom en beheer van de gemeente Zundert. Gemeente Zundert heeft ongeveer 2,1 miljoen vierkante meter aan wegverhardingen in eigendom en beheer.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/nieuws-van-het-college-6-augustus