28 mei 2024
Ons college van B&W in het Raadhuis

Het college van B&W vergadert op dinsdag. Voor de media en andere geïnteresseerden plaatsen wij iedere week de openbare besluiten op www.zundert.nl. De officiële besluitenlijst van het college van B&W staat een week later op de website zundert.raadsinformatie.nl.

Op dinsdag 28 mei 2024 heeft het college van B&W de volgende besluiten genomen:
 

Stelt het wijzigingsplan ‘Professor van der Hoevenstraat 5d in Klein Zundert’ gewijzigd vast

Op locatie wil de initiatiefnemer een burgerwoning herbouwen en maximaal 15 meter verplaatsen. Het wijzigingsplan heeft zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is door de provincie één zienswijze op het wijzigingsplan ingediend. Het plan is aangepast en is nu vastgesteld.

 

Stelt het wijzigingsplan ‘Breedschotsestraat 7 in Rijsbergen’ gewijzigd vast

De agrarische bedrijfsactiviteiten zijn al enige tijd beëindigd en worden niet meer voortgezet. Initiatiefnemer wil de agrarische bestemming wijzigen naar de bestemming ‘Wonen’. Daarnaast wordt ten behoeve van de benodigde landschappelijke inpassing de bestemming ‘Groen – Landschapselement’ toegevoegd. Het bestaande agrarisch bouwvlak wordt verkleind van circa 3.046 m² naar een bestemmingsvlak ´Wonen´ van circa 2.148 m². Alle overtollige agrarische bebouwing wordt gesloopt. Het plan heeft zes weken ter inzage gelegen. Daarop is één zienswijze binnengekomen. Het plan is aangepast en is nu vastgesteld.

 

Stelt het wijzigingsplan ‘Voorste Schaapsdijk 1a in Klein Zundert’ vast

Initiatiefnemer wil op deze locatie zijn boomteeltbedrijf vestigen, en wenst uit te breiden met extra bedrijfsbebouwing en teeltondersteunende kassen. Met de bestemmingsplanwijziging wordt een optimale bedrijfsvoering van het boomteelt bedrijf beoogd. Daarnaast wordt met dit plan het bouwvlak gecorrigeerd. Het plan heeft zes weken ter inzage gelegen. Het plan is nu vastgesteld.

 

Stelt het wijzigingsplan ‘Grote Heistraat 28 in Wernhout’ vast

tekst. Initiatiefnemers willen de locatie ontwikkelen naar een boomteeltbedrijf. Initiatiefnemers hebbend de wens  de locatie te ontwikkelen tot een boomteeltbedrijf. Het plan heeft zes weken ter inzage gelegen. Het plan is nu vastgesteld.

 

Stelt de Jaarverantwoording Kinderopvang 2023 vast

In de Wet kinderopvang zijn kwaliteitseisen geformuleerd waar de kinderopvang aan moet voldoen om goede en veilige kinderopvang mogelijk te maken. Jaarlijks dient de gemeente een verantwoording in bij de Inspectie van het Onderwijs over de uitvoering van de wet in het voorgaande kalenderjaar.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/nieuws-van-het-college-28-mei