24 september 2024
Nieuws van het College, 24 september

Het college van B&W vergadert op dinsdag. Voor de media en andere geïnteresseerden plaatsen wij iedere week de openbare besluiten op www.zundert.nl. De officiële besluitenlijst van het college van B&W staat een week later op de website zundert.raadsinformatie.nl.

Op dinsdag 24 september 2024 heeft het college van B&W de volgende besluiten genomen:
 

Stemt in met de voorgestelde uitgangspunten om te komen tot aanpassing van het beleid Huisvesting Arbeidsmigranten

De gemeente werkt toe naar een integraal beleidskader voor de huisvesting van arbeidsmigranten, wat richtinggevend en kaderstellend is voor aantoonbare goede woon- en leefomstandigheden voor arbeidsmigranten. Op 5 juni is in een beeldvormende raadsvergadering hierover gesproken Het college stelt nu een aantal uitgangspunten vast om het beleid verder vorm te geven.
 

Stemt in met het Convenant Maatschappelijke Opvang, OGGZ en Verslavingspreventie regio Breda vanaf 2024

Met ondertekening van het “Convenant Maatschappelijke Opvang, OGGZ en Verslavingspreventie regio Breda vanaf 2024 en verder” verankert de regio de samenwerking tussen de gemeenten voor de uitvoering van bevoegdheden op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en het vastgestelde beleidskader “Een (t)huis= een zorg minder”. Het doel van het convenant is om vast te leggen wat we met elkaar afspreken, welke inspanningen we gaan verrichten, waar we toe verplicht zijn en waar we elkaar aan kunnen houden en hier uitvoering aan te geven. Met als resultaat een ‘thuis’ voor de kwetsbare personen die al in onze gemeente wonen en nog komen te wonen.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/nieuws-van-het-college-24-september