17 oktober 2024
Nieuws van het College, 15 oktober

Het college van B&W vergadert op dinsdag. Voor de media en andere geïnteresseerden plaatsen wij iedere week de openbare besluiten op www.zundert.nl. De officiële besluitenlijst van het college van B&W staat een week later op de website zundert.raadsinformatie.nl.

Op dinsdag 15 oktober 2024 heeft het college van B&W de volgende besluiten genomen:
 

Neemt kennis van de regionale samenwerkingsovereenkomsten wonen

Regionaal wordt aan diverse woonvraagstukken gewerkt. Hiervoor zijn en worden aan gespecialiseerde partijen opdrachten verleend om onderzoek uit te voeren en te zorgen voor versnelling van woningbouwplannen in deelnemende gemeenten. De provincie stelt subsidie beschikbaar voor deze opdrachten. Om voor subsidie in aanmerking te kunnen komen is het nodig dat alle gemeenten en andere partijen samenwerkingsovereenkomsten aangaan.
 

Stemt in met de samenwerkingsovereenkomst Ketenaanpak Valpreventie in de gemeente Zundert voor de periode 2024-2026

Gemeenten hebben de taak om de Ketenaanpak Valpreventie in te richten voor haar inwoners van 65 jaar en ouder met een valrisico. Dit staat in het landelijke Integraal Zorg Akkoord en het Gezond en Actief Leven akkoord. Het doel is dat ieder jaar 14% van alle thuiswonende ouderen (65+) een risico-inschatting krijgen. En dat jaarlijks 3% van alle thuiswonende ouderen, met verhoogd valrisico, een erkende valpreventieve beweeginterventie volgt. De gemeente Zundert is samen met lokale organisaties (paramedici, huisartsen, buurtsportcoaches en zorg- en welzijnsorganisaties) aan de slag gegaan met deze ketenaanpak. Hun afspraken worden nu vastgelegd in de samenwerkingsovereenkomst.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/nieuws-van-het-college-15-oktober