10 september 2024
Nieuws van het College, 10 september

Het college van B&W vergadert op dinsdag. Voor de media en andere geïnteresseerden plaatsen wij iedere week de openbare besluiten op www.zundert.nl. De officiële besluitenlijst van het college van B&W staat een week later op de website zundert.raadsinformatie.nl.

Op dinsdag 10 september 2024 heeft het college van B&W het volgende besluit genomen:
 

Neemt kennis van de Ontwerpbegroting 2025 RBL West-Brabant; en de Voorlopige jaarrekening 2023 en vastgestelde begroting 2025 van de Regio West-Brabant

Gemeente Zundert neemt deel aan verschillende gemeenschappelijke regelingen, om samen met mede-overheden samen te werken aan verschillende overheidstaken en om krachten te bundelen. Bijvoorbeeld op economisch vlak vanuit de Regio West-Brabant en op het gebied van schoolverzuim en voortijdig schoolverlaten, beter bekend onder de naam RBL West Brabant.

 

Stelt aan de Raad voor om onderzoek te doen naar de mogelijkheden voor een sportzaal in het IKC Zundert

In Zundert wordt een IKC gerealiseerd. Het IKC gaat plek bieden aan de St. Annaschool, basisschool Zonnebloem en Kober kinderopvang. Het IKC bevindt zich op dit moment nog in de ontwikkelingsfase, wat aanleiding biedt om nu te onderzoeken of een sportzaal op deze locatie wenselijk is. Daarnaast zijn de huidige binnensportaccommodaties in Zundert verouderd dan wel binnenkort aan renovatie toe. Op basis van het onderzoek kan een sportzaal nog in het ontwerp van het IKC mee worden genomen.

 

Stemt in om de pilot ‘Wijk GGZ’ per 15 september om te zetten in een structurele werkwijze

In september 2023 is de gemeente Zundert gestart met de pilot. De wijk ggz'er werkt nauw samen met zorg- en veiligheidsorganisaties en werkt snel toe naar de zorg- en dienstverlening die een inwoner nodig heeft. Met de inzet van de Wijk GGZ werkt de gemeente verder aan het voorkomen van overlastsituaties door personen met verward gedrag door structureel een betere samenwerking te realiseren tussen zorg- en veiligheidspartners. De ervaringen van afgelopen jaar zijn positief. Er is daarom behoefte aan het omzetten van de pilot in een structurele werkwijze.

 

Verleent in principe en onder voorwaarden medewerking aan het principeverzoek ‘Grote Heistraat 26/26a in Wernhout’

Aan de Grote Heistraat 26 in Wernhout is een aannemers- en timmerbedrijf gevestigd met een bedrijfsbestemming. De Grote Heistraat 26a heeft een agrarische bestemming. Initiatiefnemer wil het bedrijf uitbreiden. Er wordt één nieuw bedrijfsgebouw opgericht, verdeeld over twee bouwvlakken. De twee bestaande bedrijfswoningen worden gesloopt en herbouwd tot twee vrijstaande bedrijfswoningen. Tevens wil men investeren in landschap en natuur, met de aanleg van een waterberging; een productiebos en weiland.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/nieuws-van-het-college-10-september