01 oktober 2024
Nieuws van het College, 1 oktober

Het college van B&W vergadert op dinsdag. Voor de media en andere geïnteresseerden plaatsen wij iedere week de openbare besluiten op www.zundert.nl. De officiële besluitenlijst van het college van B&W staat een week later op de website zundert.raadsinformatie.nl.

Op dinsdag 1 oktober 2024 heeft het college van B&W de volgende besluiten genomen:

Stelt het regionale plan van aanpak Baronie ‘Samen vangen we het op’ vast, dat op 1 oktober wordt aangeboden aan de Provincie Noord-Brabant

In de Baronie werken gemeenten samen aan de opvang van asielzoekers, Oekraïense ontheemden en de huisvesting van statushouders. We (de gemeenten Altena, Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Oosterhout en Zundert) hebben hiervoor samen een plan gemaakt waarbij iedere gemeente een deel van de opvang op zich neemt. Op grond van de Spreidingswet moeten we voor 1 oktober het plan aan de provincie voorleggen.

Stemt in met het éénmalig verstrekken van een lokale waardebon ter waarde van € 25,00 per mantelzorger, aan mantelzorgers die ingeschreven zijn bij het Steunpunt Mantelzorg in Zundert

Ieder jaar spreekt de gemeente tijdens de Week van Mantelzorg haar waardering uit voor de inzet van mantelzorgers. Tijdens de week organiseert Surplus activiteiten voor mantelzorgers, voor jong en oud, om onze waardering uit te spreken, en ontvangen mantelzorgers een presentje.

Stemt in met het Plan van Aanpak voor de ontwikkeling van een gebiedsvisie voor Wernhout

Er ligt een plan van aanpak om te komen tot een nieuwe gebiedsvisie, uitgevoerd door de dorpsraad Wernhout. De Dorpsraad organiseert met deze aanpak democratische legitimiteit en draagvlak voor de koers voor de komende jaren. Die koers wordt uiteindelijk met gebiedsprogramma’s uitgewerkt en concreet gemaakt.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/nieuws-van-het-college-1-oktober