29 augustus 2024
Nieuwbouwproject De Laguyte in Rijsbergen officieel van start

Wethouder Ralph Bogers metselt samen met toekomstige bewoners de eerste stenen.

Nieuwbouwproject De Laguyte in Rijsbergen officieel van start

Toekomstige bewoners bij de feestelijke start bouwbijeenkomst.

Op woensdag 28 augustus werd het nieuwbouwproject De Laguyte aan de Laguitensebaan in Rijsbergen officieel geopend. Samen met enkele toekomstige bewoners legde wethouder Ralph Bogers tijdens deze feestelijke bouwbijeenkomst de eerste stenen, waarmee de bouw van 29 woningen een feit werd.

Belangrijke stap in groei en ontwikkeling

Het project De Laguyte is een belangrijke stap in de groei en ontwikkeling van Rijsbergen en sluit aan bij de omgevingsvisie van de gemeente Zundert. Er wordt niet alleen ingezet op de bouw van verschillende type woningen, maar er is ook veel aandacht voor het milieu en klimaatadaptief waterbeheer. Zo worden er bijvoorbeeld wadi's aangelegd om regenwater op te vangen, zodat dit in de bodem kan infiltreren en het rioolstelsel wordt ontlast.

Respect voor historie en dorpse karakter

Tijdens zijn toespraak benadrukte wethouder Bogers de geschiedenis van de locatie en de zorgvuldige manier waarop het project is ontworpen om bij het dorpse karakter van Rijsbergen aan te sluiten. 'Deze locatie heeft een rijke agrarische geschiedenis en het is mooi om te zien hoe we de verbinding tussen het verleden en de toekomst hier kunnen realiseren,' aldus de wethouder.

Divers aanbod van woningen

De woningen variƫren van levensloopbestendige hoekwoningen en sociale koopwoningen tot vrijstaande woningen en bouwkavels. Bovendien worden er tien sociale woningen gerealiseerd, waarvan vier specifiek zijn bedoeld voor een prikkelarme doelgroep.

Dank aan betrokken partijen

Wethouder Bogers sprak zijn dank uit aan de betrokken partijen, waaronder SoMa Vastgoed (Somnium en Maas-Jacobs) en Thuisvester, voor hun bijdrage aan de woningbouwopgave van de gemeente Zundert. Hij wenste de toekomstige bewoners veel woonplezier in deze nieuwe wijk, die vlakbij natuurgebied Pannenhoef ligt en omgeven is door lokale boerderijwinkels en het bekende aardbeienterras.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/nieuwbouwproject-de-laguyte-in-rijsbergen-officieel-van-start