24 september 2024
Wethouder Kuijpers speelt taalspel met deelnemers

Wethouder Kuijpers speelt taalspel met deelnemers.

Wethouder Kuijpers in gesprek met deelnemers

Wethouder Kuijpers in gesprek met deelnemers.

Het Taalcafé, de Taaloefengroepen en het Digi-Taalhuis zijn een vast begrip in de bibliotheek. Door goede samenwerking met organisaties uit het sociale domein, worden inwoners steeds vaker doorverwezen. Tijdens de maand van Basisvaardigheden, brengt wethouder Judith Kuijpers (met ‘aanpak Laaggeletterdheid’ in haar portefeuille) een bezoek aan de bibliotheek.

Wethouder Judith Kuijpers bracht op 23 september een bezoek aan het Taalcafé en het inloopspreekuur voor het Digi-Taalhuis. Tijdens het wekelijkse Taalcafé kunnen inwoners via verschillende spelvormen de taal leren. Ze gaan met elkaar in gesprek, luisteren naar elkaars verhalen en verbeteren hun woordenschat van de Nederlandse taal. Bij het Digi-Taalhuis kan iedereen met vragen over computervaardigheden, rekenen en taal langskomen.

De Nederlandse taal spreken, lezen en schrijven is zo belangrijk voor mensen om mee te doen in de samenleving. De taal leren is een kwestie van oefenen, oefenen, en nog eens oefenen. En dat is iets wat hier wekelijks gebeurd,” aldus wethouder voor Laaggeletterdheid, Judith Kuijpers. De Taaloefengroepen zitten vrij vol en binnenkort start een nieuwe groep.

In de afgelopen paar jaar heeft Bibliotheek West-Brabant flink geïnvesteerd in allerlei netwerken, en dat werpt nu z’n vruchten af: veel organisaties uit het sociaal domein verwijzen inwoners door naar de bibliotheek om hun taal te oefenen, of om te werken aan andere basisvaardigheden, zoals rekenen, en computervaardigheden.

In september staat de bibliotheek in het teken van de Maand van de Basisvaardigheden. Meer informatie vind je op www.bibliotheekwb.nl of kijk op https://taalwestbrabant.nl/. Hier vind je alle initiatieven op het gebied van taal.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/meer-inwoners-komen-nederlands-oefenen-in-de-bieb