18 oktober 2024
Familie Van Bedaf toont trots het certificaat Hofleverancier

Supermarkt Van Bedaf in Achtmaal kreeg eerder vandaag het Predicaat Hofleverancier uitgereikt. Zij bestaan dit jaar 125 jaar én vervullen een belangrijke maatschappelijke rol binnen de gemeenschap van Achtmaal. Christ-Jan en Kara van Bedaf, eigenaren van de supermarkt, ontvingen de oorkonde, horende bij het Predicaat Hofleverancier, uit handen van burgemeester Joyce Vermue.

Op de website van het Koninklijk Huis is het volgende te lezen over dit Predicaat: ‘Het Predicaat Hofleverancier wordt toegekend aan bedrijven die een vooraanstaande plaats innemen in hun regio en daarnaast 100, 125 (of een veelvoud van 25) jaar bestaan’.


Onschatbare waarde voor Achtmaal

Supermarkt Van Bedaf bestaat dit jaar dus 125 jaar én over die vooraanstaande plaats in de gemeenschap Achtmaal is volgens burgemeester Joyce Vermue geen enkele twijfel: ‘De familie Van Bedaf is maatschappelijk zeer betrokken. Om te beginnen ondersteunt supermarkt Van Bedaf verschillende evenementen en verenigingen in het dorp. Daarnaast is de supermarkt van onschatbare waarde voor het dorp Achtmaal: zij reiken inwoners de helpende hand, letterlijk en figuurlijk. Bijvoorbeeld door mee te lopen naar de auto met boodschappen, maar ze vervullen ook een maatschappelijk signalerende rol’.

In de periode 2006-2023 won de supermarkt al 11 verschillende, prestigieuze prijzen voor hun bedrijfsvoering.

 

Lid in de Orde van Oranje Nassau

Voor zijn inzet voor de maatschappij, ontving Christ-Jan op 26 april 2023 een Koninklijke Onderscheiding. Hij was niet het eerste Lid in de Orde van Oranje Nassau van de familie: de moeder (2016) en opa (1972) van Christ-Jan ontvingen al eenzelfde onderscheiding.

‘Sociale verantwoordelijkheid zit de familie Van Bedaf dus in het bloed. Supermarkt Van Bedaf én hun (voormalig) eigenaren spelen een belangrijke rol in de leefbaarheid, het sociale welzijn én de samenhang in Achtmaal. Ik wil hun dan ook van harte feliciteren met het dik verdiende Predicaat Hofleverancier!,’ besluit Joyce Vermue.

 

Over het Predicaat Hofleverancier

Bij verkrijgen van het Predicaat Hofleverancier kent de Koning het Recht tot voeren van het Koninklijk wapen met toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’ toe aan kleine en middelgrote ondernemingen. Ondernemers kunnen het Predicaat aanvragen via de burgemeester van hun gemeente. Op dit moment mogen ongeveer 500 bedrijven zichzelf Hofleverancier noemen.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/kroon-op-125-jarig-bestaan-supermarkt-van-bedaf-het-predicaat-hofleverancier