06 augustus 2024
Man brengt bloemen aan op corsowagen

Hare Majesteit Koningin Máxima komt op vrijdag 30 augustus naar Zundert, waar ze een bezoek brengt aan de voorbereidingen voor het Corso. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst zojuist bekend gemaakt.Het persbericht vindt u op www.koninklijkhuis.nl

 

Het Corso Zundert staat in, en ver buiten onze gemeente, bekend om de bijzonder grote creatieve wagens, maar zeker ook om de hechte gemeenschapszin die de inwoners het hele jaar door verbindt. Twintig buurtschappen en meer dan 7000 vrijwilligers maken samen het Corso. Dat is uniek, en zeer karakteriserend voor onze gemeenschap. Het Corso Zundert en de corsocultuur zijn dan ook onderdeel van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van UNESCO.

Het Corso en de betrokkenheid van onze inwoners maakt mij een ontzettend trotse burgemeester. Niet alleen op de eerste zondag in september, maar juist ook het jaar rond brengt het Corso de inwoners samen. Delen zij lief en leed, en werken zij samen aan de realisatie van Corsozondag. Ik ben dan ook zeer verheugd dat Hare Majesteit Koningin Máxima naar gemeente Zundert komt, om het Corso te beleven,” aldus Joyce Vermue, burgemeester van gemeente Zundert.

 

Het programma

Er wordt een bezoek gebracht aan drie buurtschappen: Helpt Elkander, De Berk en Klein-Zundert. Op hun Corsobouwlocaties bieden wij Koningin Máxima een gevarieerd en zo uitgebreid mogelijk programma aan, zodat zij zoveel mogelijk de volle breedte van Corso Zundert te zien zal krijgen. Zo zal ze in gesprek gaan met leden van de buurtschappen; helpen met het prikken en tikken van de dahlia’s; en Koningin Máxima zal de maquettes van alle buurtschappen te zien krijgen.

Voor deze drie corsobouwlocaties gelden op die middag speciale toegangseisen en zijn alleen de leden van het betreffende buurtschap welkom. Leden van deze drie buurtschappen worden hierover geïnformeerd door hun eigen buurtschap.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/koningin-maxima-brengt-bezoek-aan-het-corso-zundert