09 augustus 2024
luchtfoto Fort Oranje in Rijsbergen

Gemeente Zundert hecht veel belang aan de toekomst van het terrein van voormalige camping Fort Oranje. De recente aankoop brengt de gemeente Zundert in positie om regie te houden op de toekomstige eigenaar en plannen voor dit terrein. Om deze regie verder te versterken, heeft de gemeente op dinsdag 6 augustus voorkeursrecht gevestigd op de zeven kadastrale percelen, aanwezig op het terrein.

Gemeente Zundert is sinds vrijdag 28 juni eigenaar van de gronden van voormalige camping Fort Oranje. Zij heeft de gronden aangekocht om regie te houden op de toekomst van het terrein. De vervolgstap is om de herontwikkeling vorm te gaan geven. De aanwezigheid van de zeven kadastrale percelen (op 1 perceel staat een zendmast), kan een herontwikkeling in de weg staan. Met de vestiging van het voorkeursrecht krijgt de gemeente een eerste recht van aankoop op deze zeven percelen. Het voorkeursrecht maakt het daarmee mogelijk om de regie te houden en het voorkomt dat een andere partij de percelen koopt.

Voorkeursrecht op basis van de huidige bestemming ‘recreatie’

Het besluit tot het nemen van het voorkeursrecht vereist een concrete juridische onderbouwing. De gemeente heeft besloten om het voorkeursrecht logischerwijs te vestigen onder de huidige  bestemming ‘recreatie’, en in lijn te brengen met de gemeentelijke visie op de vrijetijdseconomie. In deze visie zet de gemeente in op hoogwaardige recreatiemogelijkheden.

Gemeente blijft openstaan voor toekomstplannen

Deze onderbouwing is, nogmaals, vereist voor het vestigen van het voorkeursrecht. De gemeente Zundert staat nog altijd open voor iedere toekomstige ontwikkeling mogelijk, zoals ook steeds is benoemd.

Het voornaamste is dat de gemeente Zundert optimale regie houdt op de toekomstige ontwikkeling én dat we voorkomen dat het terrein wederom vervalt in toestand ten tijde van de camping Fort Oranje. We hebben de camping in 2017 immers niet voor niets gesloten,” aldus burgemeester Vermue.

Vervolgstappen

Gemeente Zundert is in contact met de huidige kaveleigenaren, en zal dit blijven doen. Zij en andere gerechtigheden worden over dit besluit geïnformeerd. Daarnaast gaan college van B&W en de gemeenteraad met elkaar in gesprek over de toekomstige visie voor het terrein.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/gemeente-zet-tussenstap-in-herontwikkeling-van-terrein-van-fort-oranje