02 oktober 2024
Ons college met Dictus Hereijgers in hun winnende stand.

Ons college met Dictus Hereijgers Boomkwekerij in hun winnende stand.

Wethouder Bogers overhandigde de prijs aan Dictus Hereijgers.

Wethouder Bogers overhandigde de prijs aan Dictus Hereijgers Boomkwekerij.

Het is inmiddels een bekende onderscheiding op de vakbeurs GrootGroenPlus: de Zunderts Groen Imago Prijs. Deze aanmoedigingsprijs is voor het bedrijf dat laat zien ‘lekker bezig’ te zijn met duurzaamheid. Dit jaar won Dictus Hereijgers Boomkwekerij uit Achtmaal de prijs. Zij ontvingen deze prijs eerder vandaag, op de eerste dag van GrootGroenPlus, uit handen van Ralph Bogers, wethouder Economie.

Het kiezen van een winnaar was niet makkelijk. Veel bedrijven laten zien al intensief bezig te zijn met duurzaamheid. Of het nu in de verkoop is of in de teelt, er worden al veel inspanningen verricht om een duurzame bedrijfsvoering te hebben’, opent wethouder Bogers vol lof. Maar, er kan er maar één de winnaar zijn.

 

Simpel, maar zo doeltreffend

En die winnaar is Dictus Hereijgers Boomkwekerij uit Achtmaal. Bogers is duidelijk over waarom juist Dictus Herijgers won: ‘Zij doen al veel aan duurzaamheid én lieten dit ook goed zien in hun stand. Voorbeelden hiervan zijn waterputten op eigen terrein en mechanische onkruidbestrijding. Maar ook het feit dat alle gronden rond het bedrijf liggen is erg duurzaam. Dit scheelt in transportbewegingen en logistiek. Simpel, maar zo doeltreffend’.    

 

Kwaliteitscertificaat en vogelkast

De Zunderts Groen Imago Prijs werd voor de elfde keer uitgereikt. De prijs bestond dit jaar uit een kwaliteitscertificaat én een vogelkast. In samenspraak met het Vogelrevalidatiecentrum Zundert wordt bepaald welke vogelkast het beste geschikt is voor in de omgeving van de winnaar. Ook krijgt Dictus Hereijgers Boomkwekerij ons college van B en W op bezoek.

 

Over GrootGroenPlus

Van 2 tot en met 4 oktober is de 34e Internationale boomkwekerijvakbeurs GrootGroenPlus in Zundert. Meer dan 270 kwekers, handelaren, fabrikanten en leveranciers van machines en werktuigen en tal van toeleveranciers uit Nederland en België brengen de bezoeker op de hoogte van laatste ontwikkelingen in het vakgebied. Thema van dit jaar is ‘In the Picture’: alle deelnemers worden uitgedaagd om hun bedrijf, producten en diensten eens goed ‘In the Picture’ te zetten.

Kijk voor meer informatie op de website van GrootGroenPlus.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/duurzaam-ondernemer-dictus-hereijgers-boomkwekerij-bekroond-met-zunderts-groen-imago-prijs