02 mei 2024

Het college van B&W vergadert op dinsdag. Voor de media en andere geïnteresseerden plaatsen wij iedere week de openbare besluiten op www.zundert.nl. De officiële besluitenlijst van het college van B&W staat een week later op de website zundert.raadsinformatie.nl.

Op dinsdag 30 april 2024 heeft het college van B&W de volgende besluiten genomen:

Stelt het Plan van Aanpak, de klusdienst en de maatregelenlijst vast die worden ingezet voor de preventie van of verminderen van energiearmoede bij inwoners

De energiekosten zijn in de jaren 2022 en 2023 fors gestegen. De regering heeft besloten huishoudens die leiden aan zogenaamde energiearmoede te ondersteunen (van energiearmoede is sprake als de energiekosten meer dan 10% van de huishoudelijke uitgaven beslaan). De gemeenten gaan dit uitvoeren. Voor Zundert gaat het om circa 550 huishoudens. De gemeente Zundert gaat deze huishoudens benaderen ter ondersteuning, zodat zij structurele maatregelen kunnen nemen om hun energierekening te verlagen.

Stemt in met de Inkoopovereenkomst met Surplus voor de maatschappelijke begeleiding van Oekraïners

Voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen is er behoefte aan ondersteuning van maatschappelijk werk. Eind vorig jaar zijn we daarom gestart met een pilot met Surplus om deze ondersteuning te geven. Op basis van opgedane inzichten en ervaringen gaan we deze samenwerking voortzetten. Daarvoor is het nodig om een nieuwe overeenkomst te sluiten.   

Neemt kennis van het ‘Toezichtoordeel Huisvesting Vergunninghouders over 2023’

De gemeente Zundert stond onder actief toezicht van de provincie, omdat de taakstelling voor de huisvesting van vergunninghouders niet werd gehaald. Dit toezicht is nu komen vervallen, omdat de gemeente binnen 1 maand na 31 december 2023 67 statushouders heeft gehuisvest. Daarmee heeft de gemeente de achterstand van 17 ingelopen en de nieuwe taakstelling van 2023 van 50 gehaald.

Stelt aan de Raad voor om het bestemmingsplan ‘Buisse Heide aan de Roosendaalsebaan 19-21 in Achtmaal’ gewijzigd vast te stellen

Landgoed 'Buisse Heide' ligt ten noorden van Achtmaal, en is onderdeel van een aaneengesloten gebied van landgoederen, bos, heide, akkers en graslanden rondom de Turfvaart. Het landgoed strekt zich uit over 201 hectare en is in eigendom van Natuurmonumenten. Natuurmonumenten wil het landgoed in glorie herstellen en weer terugbrengen naar een samenhangend, cultuurhistorisch waardevol geheel. Het plan draagt bij aan het behoud en herstel van cultuurhistorisch waardevolle bebouwing en het ensemble op landgoed Buisse Heide. Onder andere door nieuwe economische dragers toe te voegen en overtollige bedrijfsbebouwing te saneren, en draagt bij aan het herstel van landschappelijke kenmerken en waarden. Het plan wordt nu ter vaststelling aangeboden aan de Raad.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/nieuws-van-het-college-30-april