16 oktober 2024
Herdenkingsmomenten bij Militair Historisch Museum Achtmaal en de Timberwolfstraat

Het nieuwe onderbord voor de Timberwolfstraat.

Herdenkingsmomenten bij Militair Historisch Museum Achtmaal en de Timberwolfstraat

Onze burgemeester onthulde dit nieuwe onderbord voor de Timberwolfstraat.

Herdenkingsmomenten bij Militair Historisch Museum Achtmaal en de Timberwolfstraat

De luisterzuil van de Liberation Route - met het verhaal van Operation Suitcase - kreeg een nieuwe plaats: bij het Militair Historisch Museum in Achtmaal.

In het kader van '80 jaar vrijheid' kwamen inwoners van Achtmaal samen om stil te staan bij twee bijzondere gebeurtenissen die onze lokale oorlogsverhalen levend houden.

 

Verhalen van de bevrijding krijgen nieuwe plek

De Liberation Route luisterzuil, met het verhaal van de Timberwolves en Operatie Suitcase, heeft een nieuw thuis gekregen bij het Militair Historisch Museum in Achtmaal. Deze verplaatsing onderstreept de belangrijke rol die het museum speelt in het bewaren en doorgeven van de lokale geschiedenis. Tijdens de ceremonie sprak burgemeester Joyce Vermue over het belang van deze verhalen, die ons blijven herinneren aan de prijs van vrijheid.

 

Eerbetoon aan de Timberwolves in de Timberwolfstraat

Aansluitend vond in de Timberwolfstraat een onthulling plaats. Op verzoek van Heemkundekring De Drie Heerlijkheden is er nu een onderbord om de straat, vernoemd naar de Amerikaanse divisie die Achtmaal bevrijdde, extra betekenis te geven. Militair Historisch Museum Achtmaal ontwierp daarnaast een plaquette met een QR-code. Die leidt bezoekers naar meer informatie over de Timberwolves en hun dappere daden.

De burgemeester prees de inzet van de gemeenschap: 'Dit soort initiatieven plaatst verhalen uit herinneringen en boeken in de ruimte, in onze directe omgeving. Het verleden heeft ons vrijheid gebracht, en we hebben de taak om die vrijheid te koesteren en te beschermen'.

 

Ga naar webpagina over '80 jaar vrijheid' om op de hoogte te blijven van komende activiteiten.

Delen via e-mail

https://www.zundert.nl/nieuws/nieuwsbericht/artikel/herdenkingsmomenten-bij-militair-historisch-museum-achtmaal-en-de-timberwolfstraat